Coaching met behulp van paarden

Samen met de paarden kijken we of je tot inzichten en uiteindelijk oplossingen kunt komen.

Le Regard ‘Het uitzicht op inzicht’

Mijn naam is Mijanou van Ingen en ik ben werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Daarnaast ben ik Intern Begeleider en het begeleiden van collega’s is een onderdeel van mijn werk. Na mijn opleiding tot Equine Assisted Coach aan de Keulse weg, ben ik mij bewust geworden, dat het begeleiden van mensen met behulp van een paard en het laten ervaren ervan, zoveel meerwaarde heeft ten opzichte van alleen maar praten. Het gezegde ‘geen woorden maar paarden ‘ van de Keulse weg werpt zijn vruchten af.

Ik woon zowel in Den Haag als in Frankrijk, samen met mijn man en hond. Daar , in Vicq (fr) heb ik vier paarden: Pistache, Malouk, Apache  en Bruno. Zij leven het hele jaar buiten en kunnen er lekker paard zijn. In Den Haag/ Rijswijk word ik geassisteerd door een familie Welsh pony’s: vader, moeder en veulen, die in een natuurgebied leven.

Omdat wij in Frankrijk uitkijken op een prachtige heuvel met wijnranken heb ik mijn bedrijf ‘le Regard’ genoemd, wat ‘De blik’ betekent.

Om eens helemaal tot jezelf en samen met de paarden tot inzichten en oplossingen te komen, combineer ik de coaching in Frankrijk met vakantie.

Wat is Equine Assisted Coaching?

Equine Assisted Coaching is een ervarings- en oplossing gerichte methode die zich kenmerkt doordat de activiteiten plaatsvinden naast het paard op de grond en nooit op het paard. Hierbij is geen ervaring met paarden nodig.

Wanneer je een coachvraag hebt of je zit gewoon niet lekker in je vel en weet niet eens precies waarom, dan gaan we dit samen bekijken.

Hoe ga ik te werk?

Na een oriënterend gesprek waar al dan niet een coachvraag uitkomt, bied ik oefeningen aan die je met het paard kunt doen. Het paard reageert op hoe jij je voelt en je gedraagt.

Paarden zijn gevoelige kuddedieren,die met elkaar communiceren door middel van lichaamstaal. Dit is belangrijk om samen te leven en te overleven, wanneer er gevaar dreigt. Paarden merken de kleinste veranderingen op in de lichaamstaal, ook in die van de ons. Wanneer  gedrag en gevoel niet overeen komen, hebben zij dat snel door en verandert hun gedrag. Zo wordt je als het ware een spiegel voorgehouden. Paarden oordelen niet. Zo krijg je directe feedback en kun je op een veilige manier oefenen met eventueel ander/nieuw gedrag.

Paarden leven in het hier en nu, daar richten we ons op . Als coach ga ik ervan uit dat iedereen zelf de oplossing in zich heeft. Door te ervaren en te oefenen met de paarden en de feedback die ik je geef naar aanleiding van mijn observaties, kan je tot inzichten, eventuele oplossingen en/of positieve veranderingen komen.

Mocht bij de intake blijken dat je coachvraag té specifiek is waardoor ik jou niet kan helpen, dan verwijs ik je door naar een meer gespecialiseerde collega.

Wat ik kan bieden?

-Een mooie rustgevende omgeving, een luisterend oor, een kudde lieve paarden en feedback waar nodig.

-Individuele- en team coaching, teamuitjes, groepsvorming.

-Kindercoaching.

-Zowel in Nederland als in Frankrijk is er de mogelijkheid tot coaching. In Frankrijk in te vullen op maat en in overleg.

Ik ben aangesloten bij KREAC. https://www.kreac.nl/ Het kwaliteitsregister voor equine assisted coaches.